Şekerpare Tarifi: Lezzetli Türk Tatlısını Evde Yapın
Şekerpare Nedir?
Şekerpare, Türk mutfağının sevilen bir tatlısıdır. Mayasız hamurdan yapılan ve şeker şurubuna batırılan küçük, yuvarlak bir çörektir.
Şekerpare Malzemeleri
* 2 su bardağı un * 1 çay kaşığı kabartma tozu * 1 su bardağı tereyağı (erimiş) * 1/2 su bardağı pudra şekeri * 1 yumurta sarısı
Şeker Şurubu Malzemeleri
* 2 su bardağı şeker * 1 su bardağı su * 1/2 limon suyu
Şekerpare Yapımı
1. Bir kapta un ve kabartma tozunu karıştırın. 2. Ayrı bir kapta tereyağı ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar çırpın. 3. Yumurta sarısını ekleyin ve çırpmaya devam edin. 4. Unlu karışımı tereyağlı karışıma yavaş yavaş ekleyerek yoğurun. 5. Hamuru yuvarlayın ve streç filmle sararak 30 dakika buzdolabında dinlendirin. 6. Dinlenen hamuru 1 cm kalınlığında açın ve 3 cm çapında yuvarlaklar kesin. 7. Şeker şurubunu yapmak için bir tencerede şeker, su ve limon suyunu karıştırın ve kaynatın. 8. Kesilen şekerpareleri kızgın yağa atın ve altın sarısı renk alana kadar kızartın. 9. Sıcak şekerpareleri şeker şurubuna batırın ve servis yapın.
İpuçları
* Şekerpare hamurunu çok fazla yoğurmayın, aksi takdirde sertleşir. * Şeker şurubunu çok fazla kaynatmayın, aksi takdirde tatlanır. * Şekerpareleri kızartırken çok fazla yağ kullanmayın, aksi takdirde yağlı olurlar. * Şekerpareleri soğukken servis etmek daha iyidir, böylece şeker şurubu sertleşir ve gevrek olur.
Sonuç
Şekerpare, yapımı kolay ve lezzetli bir Türk tatlısıdır. Bu tarifle evde kendi şekerparenizi yapabilir ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Afiyet olsun!
Komentar